ElementsLogo.jpg
 
CF021280-V2_300DPI_RGB-1 kopia-1.jpg
IMG_8467 2-1-1.jpg

Claesson Koivisto Rune om serien Elements

"Vår inspiration har vi funnit i naturen. Från så olika element som land, hav och levande organismer.
Grillen för uteplatsen blir för arkitekten eller planeraren en komponent att möblera uterummet med. Miljön är ofta komplex med både byggnader och natur att förhålla sig till. Grillen måste alltså vara ”lättmöblerbar”.
Genom att undvika former med tydlig riktning stör inte andra intilliggande riktningar, till exempel en stig eller mur. Den enda form som helt saknar riktning är cirkeln. Därför är det utgångspunkten för familjen. Inom denna ram är variationen däremot stor och flexibel.
Idén kommer från olika mönsterelement funna i naturen. Man kan välja en mer eller mindre lekfull mönsterbildning i både grillgaller och sitt- och bordsytor. Tre olika mönster kompletterar varandra. Inspirationen kommer från blad, åkermark, och kammusslor.

Grillar, pallar, bord, bänkar och blomlådor kan arrangeras strängt och strikt eller organiskt utspritt som ängsblommor. Grillmöbelfamiljen inbjuder till att skapa fler grupper snarare än en enda samlingpunkt, även om detta naturligtvis också är möjligt. Man kan också blanda olika mönster i samma park för att skapa ytterligare variation."